به گزارش سرمایه نگر، اگر به دنبال یک کتاب و مشاور عالی برای توسعه و موفقیت در کسب و کار خود هستید، خواندن کتاب «۱۲۵ اصل موفقیت وارن بافت» را توصیه میکنیم. این کتاب حاصل یک عمر تجربه یکی از ثروتمندترین افراد حال حاضر جهان است.
راز بزرگ ثروتمند شدن این است که چطور ترکیبی از ثروت را داشته باشید و در آخر به این نکته اشاره شده که پولدار یا فقیر بودن مهم نیست؛ آنچه در این دنیا باقی میماند خوبیهاست و امیدوارم همیشه خوب باشیم، خوب بمانیم و آدمهای خوب در زندگی داشته باشیم.
در ادامه خلاصهای از کتاب «۱۲۵ اصل موفقیت وارن بافت» را با هم مرور میکنیم؛
اصل ۱: هرگز پول از دست ندهید.
اصل ۲: هرگز قانون اول را فراموش نکنید.
راز بزرگ ثروتمند شدن این است که چطور ترکیبی از ثروت را داشته باشید. هر چه بیشتر پول از دست دهید اثر منفی به دست آوردن آن پول در آینده بیشتر خواهد بود. این چیزی است که وارن هیچ وقت فراموش نکرد و این یکی از دلایلی است که او سالها قبل از اینکه یک مولتی میلیونر شود، یک فولکس واگن داشت.
وارن در سن ۱۱ سالگی سهام یک شرکت نفتی را با قیمت ۳۸ دلار خرید اما؛ به ۲۷ دلار کاهش یافت. او صبر کرد تا سهامداران عجول خارج شوند و سهام خود را به قیمت ۴۰ دلار فروخت. در مدتی کوتاه قیمت آن به ۲۰۰ دلار رسید و وی اولین درس سرمایه گذاری را آموخت؛ صبر. چیزهای خوب به سوی کسانی میآید که صبر میکنند تا در زمان مناسب اقدام به خرید یا فروش کنند.
اصل ۳: هیچ وقت از اینکه در زمان فروش بیشتر بخواهید یا در زمان خرید کمتر بخواهید، نترسید.
به اعتقاد وارن بافت مردم معمولا خجالت می کشند از اینکه در زمان فروش رقمی بیشتر یا در زمان خرید رقمی کمتر را درخواست کنند.
وارن از معاملات بسیاری بدون نتیجه بیرون آمد چرا که با معیارهای او سنخیت نداشت. به عنوان مثال، وی سهم بیشتری از شرکت ABC را به ازای پولی که پرداخت میکرد در مقایسه با شرکت رقیب که در این معامله شرکت کرده بود، میخواست. پس از مدتی رقیب وارن کنار کشید و معامله طبق درخواست وی انجام شد. بنابراین «بخواهید شاید آنچه خواستهاید را به دست آورید اما؛ اگر نخواهید کسی نظر شما را نمیداند.»
اصل ۴: شما یک معامله خوب را با یک آدم بد نمیتوانید به سرانجام برسانید.
یک آدم بد، بد است و یک آدم بد هرگز نمی تواند یک معامله خوب انجام دهد. فقط کافی است این سؤال را از خود بپرسید: آیا به این آدم اعتماد دارم؟ اگر جوابتان منفی است باید میز مذاکره را ترک کنید و به دنبال فرد یا شرکت صادق بگردید.
شما باید از چتر نجاتی که از هواپیما در حال پریدن هستید مطمئن باشید و بنابراین با طناب شرکت یا فردی که مطمئن نیستید به چاه نیفتید.
وارن این درس را زمانی آموخت که در هیئت مدیره «سالومون برادرز» بود. بر خلاف توصیه وارن صرافان سرمایهگذاری این شرکت به معاملات با شرکت «رابرت مکسول» ادامه دادند در شرایطی که برخی از مسائل این شرکت مسئلهدار بود. پس از سقوط مکسول شرکت سالومون برای برگشت پول خود به دردسر افتاد.
اصل ۵: خوش شانسی بر شناخت به موقع یک تجارت خوب پایهگذاری میشود نه بر اساس سبد سهام.
شانس تمام خانوادههای ثروتمند در آمریکا بر پایه یک کسب و کار خاص بوده است.
خانواده هارس در صنعت نشر و چاپ پولدار شدند، خانواده والتون در خرده فروشی، خانواده ریگلی در تولید آدامس، خانواده مارس در تولید شکلات، خانواده گیتس در نرم افزار و خانواده بوش و کورز در تولید نوشیدنی.
رمز موفقیت وارن قابلیت در شناخت تجارتی است که رو به رشد است و مزیت رقابتی پایدار دارد. زمانی که به آدامس فکر می کنید یاد برندهای ریگلی میافتید. زمانی که میخواهید خرید ارزان و تخفیف داشته باشید نام والمارت به ذهن شما میآید. این موقعیت رو به رشد آنهاست که قدرت اقتصادی برایشان ایجاد کرده است.
وارن یاد گرفته است که گاهی اوقات طبیعت بازار سهام، ارزش شرکتها را پایین میآورد و این دقیقا زمانی است که او سهام قابل توجهی از این شرکتها را می خرد.

اصل ۶: غیرممکن است که امضای خود را از قراردادی پاک کنید، پس قبل از امضای هر قراردادی خوب فکر کنید و همه محاسبات خود را انجام دهید.
جاده زمانی هموار است که موانع را از قبل پیش بینی کرده باشیم. تفکر و تعمق سخت و طولانی قبل از هر اقدامی شما را از مشکلات آنچه که امضا میکنید محفوظ میدارد.
وارن بافت زمانی که فروشگاه مبل نبراسکا را خرید فراموش کرد مادهای را در قراردادش با «رز بلامکین» ۸۹ ساله درنظر بگیرد چرا که چند سال بعد خانم بلامکین یک فروشگاه در آن خیابان باز کرد و مشتریان زیادی را از فروشگاه مبل نبراسکا بُر زد. بعد از چند سال رقابت تنگاتنگ بالاخره وارن مغازه جدید او را با ۵ میلیون دلار خرید اما؛ این بار قراردادی بست تا دیگر با چنین مشکلی مواجه نشود.
اصل ۷: آسانتر است که اصلا خود را درگیر مشکلی نکنید تا اینکه درگیر شوید و بخواهید از آن مشکل بیرون بیایید.
برای درگیر نشدن با مشکلات باید تصمیم درست را در زمان درست گرفت. برای رهایی از یک مشکل باید زمان و پول زیادی را هزینه کنید.
وارن بافت ۷۰۰ میلیون دلار در شرکت سالومون برادرز سرمایهگذاری کرد. بانک فدرال رزرو باعث سقوط سهام این شرکت به دلیل فروش غیرقانونی اوراق قرضه شد. بهای خروج از این مخمصه چه بود؟ وقت چندین تاجر بزرگ، وقت هیئت مدیره و مدیرعامل و میلیونها دلار هزینه حقوقی، جریمه. بنابراین خیلی آسانتر و سودآورتر بود که از ابتدا قانونشکنی نمیکردند و درگیر مشکل نمی شدند.
اصل ۸: شما باید طوری سرمایهگذاری کنید که یک فرد با ازدواجش برای یک عمر زندگی سرمایه گذاری میکند.
وارن میداند که اگر تصمیم به سرمایهگذاری، هوشمندانه و با اطمینان باشد کار درست انجام میشود و سقوط نمیکند. شما هیچ وقت بدون تحقیق، ملاقات و بحث بر سر مسائل مختلف و تفکر سخت و طولانی ازدواج نخواهید کرد. درست است؟ در مورد سرمایهگذاری نیز باید به همین شکل باشد؛ شما بدون تحقیق و بررسی نمیتوانید سرمایهگذاری درست داشته باشید. این گذر زمان است که پول می سازد.
در سال ۱۹۷۳ وارن ۱۱ میلیون دلار در شرکت واشنگتن پست سرمایهگذاری کرد و او از آن زمان تاکنون از این سرمایهگذاری خارج نشده و همچنان ادامه دارد و سرمایه او به بیش از ۱۰۵ میلیارد دلار رسیده است.
«تعهد به ماندن» پاداشهای زیادی به همراه دارد.
اصل ۹: بازار سهام تنها مکانی است که آدمها با ماشینهای لوکس از افرادی که با مترو میآیند، مشاوره میگیرند.
برای وارن بافت همیشه عجیب بود که تاجران بسیار موفق و باهوش که در طول زندگی خود پول های زیادی را به دست آوردهاند، چطور از دلالان سهام بسیار فقیر، مشاوره سرمایهگذاری میگیرند! اگر مشاوره آنها خوب است چرا خودشان ثروتمند نیستند؟ شاید به دلیل آنکه آنها تنها فقط حقالزحمه مشاوره میگیرند و از سود شما کمیسیون دریافت نمیکنند.
افراد باهوش میدانند که چطور از پول شما ثروتمند شوند. اگر پول شما از بین رود چی؟ خوب آنها عقبنشینی میکنند و سراغ کس دیگری میروند. وارن همواره به اصالت و صداقت حاکم در بازار سهام فکر میکند که فرافکنیهای تجارت و معاملات که تحلیل گرها در آنجا انجام میدهند به چه سمت و سویی میرود؛ به سمت و سوی منافع خودشان و همیشه این شایعات و فرافکنیها خیلی پرزرق و برق است.