به گزارش سرمایه نگر، شرکت سنگ آهن گهر زمین (کگهر) به لحاظ ظرفیت معدن و همچنین حجم برداشت سنگ آهن و ظرفیتهای ایجاد شده، در تولید کنسانتره و گندله در سال ۱۴۰۱ جزو ۳ شرکت اول کشور است و در زمره شرکتهای بزرگ و برتر معدنی منطقه شناخته میشود.
با توجه به این که محصولات تولیدی این شرکت بزرگ معدنی از کیفیت مطلوبی برخوردار است، در هر زمان حتی در دورانی که کشور تحت شدیدترین تحریمهای تاریخ قرار دارد، خریدار خارجی دارد. در ۵ ماهه اخیر به صادرات بیش از ۴۶۳ هزار تن گندله به بازارهای هدف خارجی از سوی این شرکت صورت گرفته که عمدتا بازار چین را پوشش داده است.
این میزان صادرات آورده مناسبی را برای شرکت سنگ آهن گهر زمین به همراه داشته و در حالی که کشور با تورم نرخ ارز مواجه است، شرکت از محل تسعیر ارز درآمد قابل ملاحظهای را شناسایی کرده و به همین جهت، شاهد افزایش ۱۳ درصدی سود عملیاتی در فصل اول سال مالی ۱۴۰۲ در مقایسه با مدت مشابه سال مالی گذشته هستیم.
وسعت و بزرگی شرکت گهر زمین را در صورتهای مالی آن نیز میتوان به وضوح مشاهده کرد؛ جایی که در مقابل سرفصل درآمدهای عملیاتی سال مالی منتهی به آذر ۱۴۰۱ رقم ۳۰۳ هزار و ۹۴۶ میلیارد ریال مینشیند و مبلغ سود خالص عدد جالب توجه ۱۱۷ هزار و ۲۳۰ میلیارد ریالی را نشان میدهد.
در خصوص روند رو به رشد شرکت همین نکته کافی است که سود خالص ۳ ماهه نخست سال مالی ۱۴۰۲ (مبلغ ۴۰ هزار میلیارد ریال) با سود خالص ۱۲ ماهه سال مالی ۱۳۹۹ تقریبا برابری میکند.
روند سودسازی همواره صعودی بوده و هر سال شاهد تحقق سود بیش از ارقام سال قبل هستیم و به سبب سود انباشته مناسب شرکت، در مجامع سالیانه تقسیم سود بالا انجام میگیرد و به این ترتیب، حتی سهامداران خرد نیز از فعالیت این شرکت بزرگ معدنی بهرهمند میشوند.
نسبت سود انباشته به داراییهای شرکت هر سال رو به رشد بوده و اکنون به رقم ۰.۴۷ رسیده است.

قرار نیست که فعالیتها به همین مقدار خلاصه شود؛ چرا که این شرکت طرحها و پروژههای بسیاری تعریف کرده و دست به ساخت آنها زده که راهاندازی آنها طی سالهای آتی، گام بلندی در مسیر توسعه و کسب درآمد و سود است.
شرکت گهر زمین در حال حاضر ظرفیت اسمی تولید بیش از ۱۵ میلیون تن سنگ آهن را دارد و در راستای تکمیل زنجیره تولید خود، خطوط سه گانه کنسانتره و خط ۱ گندله را راهاندازی کرده است.
با همه این اوصاف و احوال، انتظار میرود درآمدهای عملیاتی شرکت گهر زمین در سال مالی منتهی به آذر ماه ۱۴۰۲ به رقم ۴۰۰ هزار میلیارد ریال برسد و با در نظر گرفتن حاشیه سود حدود ۳۸ درصدی سال قبل، برآورد میشود ۱۵۰ هزار میلیارد ریال سود خالص شناسایی شود.
علی غلامرضائی