سه شنبه , ۴ مهر ۱۴۰۲ - ۱:۲۷ بعد از ظهر
هنر جنگ در بورس
هنر جنگ در بورس

هنر جنگ در بورس

به گزارش سرمایه نگر، این‌که گراف کارنامهٔ معاملاتی شما روند صعودی را نشان بدهد، مسئلهٔ چندان مهمی نیست. مطلبِ مهم‌تر دانستن این نکته است که این میزان از رشد صعودی با اتلاف چه میزان پول، وقت و انرژی به دست آمده است.

مشهور است که ناپلئون پس از فتحی بزرگ، بیش از نیمی از سپاهیانش را از دست داد. او فرماندهان خود را گرد آورد و طی نطقی گلایه‌آمیز گفت: «این پیروزی بزرگی بود؛ اما اگر یک پیروزیِ دیگر شبیه این به دست بیاوریم، به‌طور حتم نابود خواهیم شد.»

فردی که در دوره‌های سودده قرار دارد، فکرهای احمقانهٔ بسیاری در مغز خود می‌پرورد. معمولاً فکر می‌کند با پیش‌بینی‌های بی‌نقص خود بر بازار چیره شده و سیستمی که طراحی کرده است، به همین طریق رشد صعودی حساب بانکی‌اش را تا آخر دنیا تضمین می‌کند. درنتیجه بعد از مدت کوتاهی بهینه‌سازی، سیستم را متوقف می‌کند و از بررسی روند کاری خود دست می‌کشد. او تنها زمانی به خود می‌آید که قسمت بزرگی از سرمایه‌اش یا حتی همهٔ آن از دست رفته باشد.

ساختمانی که در طول ماه‌ها و گاه سال‌ها آجربه‌آجر بالا می‌رود، در کسری از ثانیه ممکن است براثر زلزله، یا انفجاری مصنوعی از پایه فرو بریزد. اثری هنری را که برای خلق آن مدت‌ها وقت صرف شده است، می‌توان در چند لحظه نابود کرد.

نسبت اهرمی نامتقارن: این فرمول نسبت کاهش و افزایش یک عدد در معادله را برپایهٔ درصد توضیح می‌دهد.

اگر شما ۱۰۰۰ تومان پول داشته باشید و در معامله‌ای ۵۰۰ تومان از این مبلغ را از دست بدهید، با محاسبهٔ ریاضیاتی ساده‌ای می‌توانید ببینید که ۵۰ درصد دارایی خود را باخته‌اید؛ اما اگر بخواهید همین مبلغ را دوباره به چنگ بیاورید، باید چند درصد سود کسب کنید؟ ۵۰ درصد؟ معلوم است که نه! شما نیاز به افزایش سرمایه ۱۰۰ درصدی دارید تا تازه در نقطه سربه‌سر قرار بگیرید؛ کاری که در هیچ تجارتی به این سادگی‌ها نیست، حتی اگر آن تجارت، سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه نباشد!

برای کسب درآمد در این تجارت نیازی به پیش‌بینی و پیشگویی ندارید. هیچ اهمیتی ندارد که قیمت‌ها در جهت دلخواه شما حرکت می‌کنند یا نه؛ مهم این است که شما با سود و زیان خود چه برخوردی خواهید داشت. از گمانه‌زنی‌های فرساینده دست بردارید. کاری نداشته باشید نرخ‌ها چه حرکتی از خود نشان خواهند داد یا به کدام نقطه خواهند رسید. سؤال این است که وقتی قیمت‌ها به آن نقطه رسیدند، شما چه واکنشی نشان خواهید داد. پیشگویی را غدغن کنید و به‌جای آن به وضع قوانین روشن و قاطع در هنگام رویارویی با تحرکات قیمت‌ها بپردازید.

برداشتی از کتاب “هنر جنگ در بازار بورس” نوشته سلمان امین

هنر جنگ در بورس

درباره ی arm@yen3gal

یک دیدگاه

  1. بسیار عالی. ممنون از سایت پر محتواتون. هر روز بروزش کنید مخصوصا این قسمت معرفی کتاب رو. نماد هم برای خرید معرفی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *