سه شنبه , ۴ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۶ بعد از ظهر
سرمایه نگر
سرمایه نگر

آهن و فولاد غدیر ایرانیان پا پس نکشید

به گزارش سرمایه نگر، شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان جزو معدود عرضه اولیه‌های سال ۱۴۰۱ بود که در چهارمین روز خرداد ماه وارد جریان بازار سرمایه کشور شد.

در مدت کمتر از یک سال، سهامدارانی که از ابتدا تا به امروز با این سهم ماندند و در پرتفوی خود نگه داشتند، بازدهی مطلوب ۳۱ درصدی کسب کردند و در این بین، سود نقدی ۱۷۰ تومانی به ازای هر سهم عاید سهامداران شد و علاوه بر این، با مشارکت در افزایش سرمایه ۱۹۲ درصدی از محل‌های سود انباشته و مطالبات حال شده، تعداد سهام سهامداران بیشتر شد و در مقابل، با رقیق شدن قیمت سهم، معاملات آن بهتر و روند رو به رشد قیمتی بهتر از گذشته شد.

از منظر عملکردی، با توجه به قطعی گسترده برق در تابستان و گاز در زمستان که همه شرکت‌ها از کوچک تا بزرگ را درگیر کرده، وضعیت «فغدیر» مناسب ارزیابی می‌شود و با همه کاستی‌ها، توانسته سطح تولید خود را حفظ کند.

بر اساس آمار و اطلاعات منتشر شده، این شرکت در دوره ۱۲ ماهه منتهی اسفند ماه سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۸۰۳ هزار تن آهن اسفنجی تولید کرد. این نکته را باید مدنظر داشت که مدیریت شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان در روزهای سرد زمستان که با محدودیت گاز مصرفی مواجه بوده، تهدید را به فرصت تبدیل کرده و طرح افزایش ظرفیت از یک میلیون به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن را اجرا و تکمیل کرد. بنابراین، قدرت تولید شرکت در سال ۱۴۰۲ بالاتر از سال ۱۴۰۱ خواهد بود و قطعا حتی با قطعی مجدد برق و گاز سطح تولید کل سال از ادوار گذشته فراتر خواهد رفت.

«فغدیر» در سال مالی ۱۴۰۱ خود بیش از ۷۲۳ هزار تن محصول در بازار داخل به فروش رساند و ۵۹ هزار تن نیز به بازارهای خارجی صادر کرد و به این ترتیب، مجموع مقدار فروش در این سال به رقم ۷۸۲ هزار تن رسید. نقطه تمایز فروش در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال مالی ۱۴۰۰ افزایش قابل توجه مقدار صادرات بود که امید می‌رود در سال جاری نیز این موضوع تکرار شود و میزان بیشتری از محصولات راهی بازارهای هدف خارج از کشور گردد.

با وجود این که در اواسط سال گذشته نرخ جهانی کامودیتی‌ها افت فاحشی داشت و پیرو آن، نرخ‌ها در بازار داخل شکسته شد، میانگین نرخ فروش این شرکت تولیدکننده آهن اسفنجی در داخل حدود ۸.۶ میلیون تومان بود. البته در ماه‌های پایانی سال نرخ‌ها بهبود قابل ملاحظه‌ای داشت و با تداوم این روند، سال ۱۴۰۲ به مراتب بهتر از سال قبل خواهد بود و انتظارات رو به رشد قوت بیشتری گرفته است.

درآمدهای عملیاتی «فغدیر» طی این سال ۶ هزار و ۷۱۶ میلیارد تومان بود و با توجه به کنترل هزینه‌های تولید و افزایش سودآوری شرکت‌های تابعه، برآورد می‌شود سود خالصی بالغ بر ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال در صورت‌های مالی پایان دوره بنشیند و در مجموع می‌توان گفت این شرکت سال ۱۴۰۱ را با همه مصائب و چالش‌هایش، به خوبی به پایان رسانده و با درنظر گرفتن پروژه‌های در دست اجرا همچون کنسانتره سازی و گندله سازی، امیدها برای سال‌های بهتر را بیش از پیش کرده است.

محمدعلی غلامرضائی

درباره ی arm@yen3gal

مطلب پیشنهادی

سرمایه نگر فغدیر

عملکرد «فغدیر» به دل سهامداران نشست

به گزارش سرمایه نگر، در حال حاضر شرایط در زنجیره فولاد به گونه‌ای رقم خورده که …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *