دوشنبه , ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۸:۴۳ بعد از ظهر

افت نرخ داخلی و چالش کمبود برق

به گزارش سرمایه نگر، شرکت فولاد کاوه جنوب کیش با ارزش ۱۶ هزار میلیارد تومانی در حال معامله در بازار دوم بورس تهران است. مالک ۵۳ درصدی این نماد، شرکت گسترش صنایع معدنی کاوه پارس است و بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی نیز مالک ۱۲ درصدی این نماد محسوب می‌شود و تنها ۱۷ درصد از این نماد در بازار شناور است.

پیش بینی سود این شرکت EPS  برابر است با ۹۱۴ ریال و P/E این نماد حوالی ۵.۶ قرار دارد در حالی که p/e  گروه کمتر از ۵ است و روی عدد ۴.۹۵ قرار دارد. همچنین p/s برای نماد فولاد کاوه روی عدد ۰.۷۷ قرار دارد. (EPS بر مبنای سود و زیان ۱۲ ماهه اخیر (TTM) و نسبت P/S برای شرکتهای تولیدی و بر مبنای فروش ۱۲ ماه اخیر (TTM) محاسبه شده است. )

در رابطه با فعالیت شرکت، چندی پیش شرکت فولاد کاوه جنوب در اطلاعیه در سامانه کدال از راه اندازی مجدد خط تولید آهن اسفنجی که به دلیل تعمیرات متوقف شده بود خبر داد و اعلام کرده است که خط تولید آهن سازی (آهن اسفنجی) از تاریخ ششم شهریور ماه ۱۴۰۱ شروع به فعالیت نموده است.

سرمایه نگر

همچنین این شرکت طی نامه‌ای به سازمان بورس که در سامانه کدال منتشر شده است نسبت به تغییرات در صورت بهای تمام شده خود توضیحاتی را به سازمان وعموم مردم ارائه کرده است و افزایش ۲۶ درصدی درآمد عملیاتی خود را ناشی از افزایش ۲ درصدی در مقدار فروش شمش صادراتی به همراه افزایش ۳۰ درصدی در نرخ فروش بیلت داخلی به همراه افزایش ۲۲ درصدی در نرخ بیلت صادراتی در فصل بهار ۱۴۰۱ دانسته است.

همچنین این شرکت از کاهش ۳ درصدی در بهای تمام شده خبر داده است و با کاهش ۲۹ درصد در سایر هزینه‌های عملیاتی همراه شده است و برای فولاد کاوه جنوب تابستانی با کاهش نرخ و درآمد ماهانه همراه بوده است.

کاوه در مجموع ۵ ماه اخیر توانسته است به درآمد فروش ماهانه ۹ هزار ۸۰۵ میلیارد تومانی برسد که بهترین رکورد فروش ماهانه این شرکت مربوط به خرداد ماه است با فروش ۲ هزار ۵۷۶ میلیارد تومان و پس از آن فروردین ماه را با فروش ۲ هزار ۲۹۷ میلیارد تومان سپری کرد این شرکت در فصل تابستان در فروش ماهانه با افت همراه شد که می‌توان آن را ناشی از توقف خطوط تولیدی به واسطه تعمیرات و همچنین قطع برق‌های تابستانی دانست همچنین نباید کاهش قیمت‌ها را هم نادیده گرفت.

کاوه در صورت سود وزیان خود در فصل بهار نسبت به فصل زمستان توانسته است اوضاع بهتری را رقم بزند به طوری که سود ناخالص ۹۶۱ میلیار تومانی زمستان را به یک هزار و ۴۸۲ میلیارد تومان افزایش داده است تا در نهایت بتواند سود خالص خود را از ۶۷۳ میلیارد تومانی زمستان ۱۴۰۰ به رقم ۱ هزار و ۷ میلیارد تومانی فصل بهار ۱۴۰۱ برساند.

اما کاوه در میزان نرخ فروش محصولاتی صادراتی با وجود افت و خیز های زیاد در این ۵ ماهه نخست سال اما در نهایت باز هم حوالی قیمت های ابتدایی سال در حال فروش محصولات خود است.

اما در مورد فروش محصولات داخلی اوضاع کمی فرق می‌کند و با افت هایی همراه شده به طوری که شمش بیلت داخلی این شرکت در فروردین ماه روی عدد ۱۴ میلیون ۴۰۰ هزار تومانی معامله شده است و در مرداد ماه این رقم با افت به عدد ۱۲ میلیون ۹۰۰ هزار تومانی رسیده است.

سرمایه نگر

سرمایه نگر

سرمایه نگر

درباره ی Ddarm@y9n0gak

مطلب پیشنهادی

ریزش همه جانبه بورس تهران

به گزارش سرمایه نگر، سازمان بورس و اوراق بهادار در مهر ماه امسال با مشکلات زیادی روبرو بود. مشکلاتی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *