به گزارش سرمایه نگر، صندوق سرمایهگذاری برلیان با ثبت نزد سازمان بورس و اوراق بهادار از جمله صندوقهای سرمایهگذاری موضوع بند ۲۰ ماده ۱ قانون بازار اوراق بهادار و صندوق سرمایهگذاری در سهام به شمار میرود.
هدف از تشکیل صندوق یادشده، جمعآوری سرمایه از سرمایهگذاران و اختصاص آنها به خرید انواع اوراق بهادار به منظور کاهش ریسک سرمایهگذاری، بهرهگیری از صرفهجوییهای ناشی از مقیاس و تأمین منافع برای سرمایهگذاران است.
همچنین، موضوع فعالیت اصلی صندوق برلیان، سرمایهگذاری در اوراق بهادار و موضوع فعالیت فرعی آن مشارکت در تعهد پذیرهنویسی یا تعهد خرید اوراق بهادار است. این صندوق میتواند در داراییهایی همانند سهام، حق تقدم خرید سهام، گواهی سپرده کالایی، واحدهای صندوق سرمایهگذاری (بهجز زمین و ساختمان و صندوق پروژه)، اوراق مشارکت و …. سرمایهگذاری کند. این صندوق از نوع صندوق سرمایهگذاری قابل معامله ETF است. در طول عمر صندوق حد نصابهای صندوق طبق آخرین نصابهای اعلام شده توسط سازمان بورس و اوراق بهادار متناسب با نوع صندوق باید رعایت شود. آخرین نصابهای مجاز در تارنمای صندوق بهروزآوری میشود.
میزان بازدهی و نحوه سرمایهگذاری در صندوق «برلیان»
هدف صندوق برلیان، تشکیل پرتفویی متناسب با شاخص کل بورس است تا بتواند بازدهی مشابه با آن را به دست بیاورد و پیشبینی میشود این صندوق، متناسب با عملکرد شاخص کل بورس یا حتی بالاتر بازدهی داشته باشد.
افزون بر این، صندوق برلیان از نظر نحوه سرمایهگذاری، صندوق ETF یا قابل معامله است و سرمایهگذاران میتوانند واحدهای آن را به صورت آنلاین از طریق سامانههای معاملاتی تمامی کارگزاریها خرید و فروش کنند.
صندوق دارای دو نوع واحد سرمایهگذاری عادی و ممتاز است. واحدهای سرمایهگذاری ممتاز در وهله اول متعلق به مؤسسین است. این واحدها غیرقابل ابطال ولی قابل انتقال هستند.
براساس این اطلاعیه، تعداد کل واحدهای سرمایهگذاری، ۱۰۰ میلیون واحد اعلام شده که تعداد کل واحدهای سرمایهگذاری ممتاز پذیرهنویسی شده، یک میلیون واحد و تعداد کل واحدهای سرمایهگذاری عادی پذیرهنویسی شده، ۹۹ میلیون واحد عنوان شده است. همچنین، مبلغ اسمی هر واحد ۱۰ هزار ریال است.
خرید واحدهای ETF مستلزم وجود کد معاملاتی فعال در سیستم شرکت سپرده گذاری مرکزی است. محدودیتی در حداکثر تعداد واحدهای خریداری شده توسط هر کد معاملاتی (حقیقی و حقوقی) وجود ندارد.
صندوقهای سرمایهگذاری، راهکاری برای فعالیت غیرمستقیم در بورس
صندوقهای سرمایهگذاری نهادهایی مالی هستند که توسط تیمی از کارشناسان با تجربه بازار سرمایه مدیریت میشوند. تحلیلگران این صندوقها به طور پیوسته بازار سرمایه را زیر نظر گرفته و متناسب با نوعی که آن صندوق دارد، وجوه تحت مدیریت خود را در ترکیبی از داراییهای مختلف نظیر سهام، اوراق درآمد ثابت و سایر موارد سرمایه گذاری میکنند. از جمله مزایای صندوقهای سرمایهگذاری میتوان به عدم نیاز به صرف زمان و داشتن دانش تخصصی بازار، امکان سرمایهگذاری با مبلغ کم و مدیریت ریسک مناسب اشاره کرد.
صندوقهای سرمایه گذاری را میتوان در نگاه کلی بر اساس نوع سرمایه گذاری و نیز نحوه سرمایه گذاری تقسیمبندی کرد؛ از نظر نوع سرمایهگذاری و نحوه تملک دارایی صندوقها به سهامی، درآمد ثابت، مختلط، شاخصی و طلا تقسیم میشوند. هر کدام از این صندوقها از نظر نحوه سرمایهگذاری میتواند به صورت صدور و ابطال و یا قابل معامله در سامانههای معاملاتی باشد که اصطلاحا به این صندوقها ETF یا Exchange Traded Fund میگویند. / سنا