کد مطلب: 510720
یکشنبه 22 تیر 1404 10:53
اعمال تعرفههای سنگین بر نفت برزیل
به گزارش گروه صنعت و تجارت _ پایگاه اطلاعرسانی دریا و نفت، در حالی که شرکت دولتی پتروبراس برزیل به دلیل کاهش قیمت نفت، بازنگری در برنامه استراتژیک خود را برای تمرکز بر کاهش هزینهها آغاز کرده، موسسه نفت برزیل نیز نگرانی خود را از تهدیدهای تعرفهای آمریکا ابراز کرده است.
این تنشها پس از آن شدت گرفت که دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین آمریکا و نامزد پیشتاز جمهوریخواهان، به دلیل پیگرد قضایی ژایر بولسونارو رئیسجمهور سابق برزیل، تهدید به وضع تعرفههای ۵۰ درصدی بر نفت برزیل کرد.
ترامپ در شبکه اجتماعی Truth Social از لولا دا سیلوا، رئیسجمهور برزیل خواست به آنچه او «شکار جادوگر» علیه بولسونارو خواند، پایان دهد.
بولسونارو در حال حاضر به اتهام تلاش برای لغو نتایج انتخابات ۲۰۲۲ برزیل محاکمه میشود. در مقابل، لولا اعلام کرده اگر آمریکا چنین تعرفههایی را وضع کند، برزیل نیز اقدامات تلافیجویانه مشابهی انجام خواهد داد.
او به رسانههای محلی گفته است: «اگر آمریکا از ما ۵۰ درصد هزینه بگیرد، ما هم همین کار را خواهیم کرد.» با این حال، کارشناسان معتقدند لولا ترجیح میدهد راهحلی باثباتتر پیدا کند تا صادرات نفت برزیل به آمریکا آسیب نبیند.
نفت خام برزیل مهمترین کالای صادراتی این کشور به آمریکاست و در سال ۲۰۲۴ حدود ۵.۸۳ میلیارد دلار ارزش داشته است.
روزانه بهطور متوسط ۲۴۳ هزار بشکه نفت خام برزیل به آمریکا صادر میشود که تاکنون از تعرفههای پیشنهادی ۱۰ درصدی ترامپ برای واردات نفت معاف بوده است.
تحلیلگران BTG Pactual میگویند در صورت اعمال تعرفه، اختلالات احتمالی کوتاهمدت خواهد بود و تأثیر ساختاری چندانی نخواهد داشت. به گفته آنها، سهم صادرات پتروبراس به آمریکا در سهماهه اول 2025تنها ۴ درصد بوده و این شرکت به راحتی میتواند مشتریان جایگزین پیدا کند.
با این حال، موسسه نفت برزیل ضمن ابراز نگرانی از این تهدیدها، از دولت لولا خواسته برای حل دیپلماتیک این بحران تلاش کند.
این در حالی است که پتروبراس تحت فشار قیمتهای پایین نفت، اصلاح برنامههای پنجساله خود را آغاز کرده تا با سادهسازی پروژهها و کاهش هزینهها، سرمایهگذاریهای ضروری خود را حفظ کند.
مدیرعامل پتروبراس اعلام کرده است:«وقتی قیمت نفت بالا باشد، ارائه ایدههای جدید راحتتر است اما وقتی قیمتها کاهش مییابد، زمان بستن کمربندهاست.»
این شرکت همچنین به دلیل هزینههای بالای تولید و بازده پایین، فروش میدانهای خشکی خود در ایالت باهیا را بررسی میکند.
اعمال تعرفههای سنگین بر نفت میتواند تراز تجاری میان دو کشور را بر هم بزند؛ برزیل در سال ۲۰۲۴ با آمریکا کسری تجاری ۶.۸ میلیارد دلاری داشته است.
عمده واردات برزیل از آمریکا شامل سوخت، هواپیما، ماشینآلات و تجهیزات الکترونیکی است.