تفاهم‌نامه احداث 1000 مگاوات نیروگاه خورشیدی با بخش خصوصی به امضا رسید

تفاهم نامه همکاری میان استانداری فارس، شرکت برق منطقه‌ای فارس، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس و بخش خصوصی به منظور احداث 1000مگاوات نیروگاه خورشیدی در سطح استان امضا شد.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر تفاهم‌نامه احداث 1000 مگاوات نیروگاه خورشیدی با بخش خصوصی به امضا رسید

به گزارش گروه صنعت و تجارت پایگاه خبری گفتمان فارس، حسینعلی امیری با تأکید بر ضرورت جبران ناترازی انرژی و بهره‌برداری از ظرفیت‌های تجدیدپذیر، گفت: احداث نیروگاه‌های انرژی خورشیدی به عنوان یکی از محوری‌ترین راهکارهای توسعه استان فارس و سیاست‌های راهبردی دولت چهاردهم، باید در اولویت همکاری دستگاه‌های اجرایی با سرمایه‌گذاران بخش خصوصی قرار گیرد.

استاندار فارس با اشاره به شرایط ویژه کشور در حوزه انرژی افزود: امروز جبران کمبود انرژی، با بهره‌گیری از نور خورشید و سرمایه‌گذاری در ساخت نیروگاه‌های خورشیدی، تنها راهکار کوتاه‌مدت و کم‌هزینه‌ای است که می‌تواند پیامدهای ناترازی برق را کاهش دهد.

وی تأکید کرد: استان فارس به دلیل گستره جغرافیایی و شرایط اقلیمی، یکی از مستعدترین نقاط کشور برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی محسوب می‌شود.

امیری ضمن تقدیر از تلاش‌های سرمایه‌گذاران بخش خصوصی، تصریح کرد: بیش از ۲۸۰۰ مگاوات پروانه صادر شده و بالغ بر ۱۵۰۰ هکتار زمین در اختیار سرمایه‌گذاران قرار گرفته است.

وی ادامه داد: امروز تفاهم‌نامه احداث هزار مگاوات نیروگاه انرژی خورشیدی با بخش خصوصی به امضا رسید که گامی مهم در تأمین پایدار انرژی استان به شمار می‌رود.

استاندار فارس همچنین از مدیران دستگاه‌های اجرایی مرتبط قدردانی کرد و افزود: حل ناترازی انرژی یک موضوع مهم است و باید با نگاه ویژه و تسهیل فرآیندهای اداری، مسیر احداث نیروگاه‌ها در استان هموار شود.

وی تأکید کرد: در این مسیر، هیچ‌گونه تعللی پذیرفته نیست و دستگاه‌ها باید با تمام توان پای کار بیایند.

وی همچنین خواستار ابلاغ فوری از سوی منابع طبیعی به فرمانداری‌ها برای واگذاری اراضی بلامعارض شد و افزود: با توجه به اصل ۱۲۷ قانون اساسی اختیارات لازم از سوی رئیس جمهور به استانداران تفویض گردیده که ضرورت این امر فرصتی طلایی برای شتاب‌بخشی به روند توسعه انرژی تجدیدپذیر فراهم کرده است.

در پایان، استاندار فارس از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی قدردانی کرد و افزود: احداث نیروگاه‌های خورشیدی نه‌تنها اقدامی حیاتی برای تأمین برق استان است، بلکه مسیری مؤثر در تحقق توسعه پایدار و ارتقاء تاب‌آوری زیرساخت‌های انرژی در کشور خواهد بود.

در این نشست معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس، مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای استان، مدیرعامل منابع طبیعی و آبخیزداری و نمایندگان شرکت ابنیه سازان فنی، نانو صنعت رایان، حضور داشتند.

بر اساس اعلام شرکت برق منطقه‌ای فارس، تاکنون واگذاری‌هایی در محدوده زیر 500 مگاوات انجام شده و ساختگاه‌هایی با ظرفیت مناسب، شناسایی و آماده بهره‌برداری هستند.

مدیران حاضر از احداث موفق چندین نیروگاه در شهرستان‌های زرین‌دشت، جهرم، فسا و آباده خبر دادند.