سه شنبه , ۴ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۱ قبل از ظهر
سرمایه نگر فغدیر
سرمایه نگر فغدیر

عملکرد «فغدیر» به دل سهامداران نشست

به گزارش سرمایه نگر، در حال حاضر شرایط در زنجیره فولاد به گونه‌ای رقم خورده که تولیدکنندگان آهن اسفنجی روزهای خوبی را سپری می‌کنند و از سایر تولیدکنندگان زنجیره، حاشیه سود بالاتری دارند.

به دلیل ساخت بیش از نیاز کارخانه‌های تولید گندله در سالیان اخیر، کشور در حال حاضر با مازاد گندله مواجه است و همین موضوع سبب شده تا گندله ارزان به دست تولیدکنندگان آهن اسفنجی برسد.

از سوی دیگر، به دلیل نیاز مبرم تولیدکنندگان فولاد و مقاطع فولادی به آهن اسفنجی، قیمت این محصول نه تنها کاهش نداشته بلکه با رشد همراه بوده است.

مجموع این عوامل سبب شده که این روزها شرکت‌های تولیدکننده آهن اسفنجی حال خوشی داشته باشند و گزارش‌های منتشر شده نیز به خوبی موید این موضوع است.

شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان که ظرفیت تولید یک میلیون تن آهن اسفنجی را دارد نیز از فرصت ایجاد شده نهایت استفاده را برده و صرفا به رشد قیمت محصول نهایی اکتفا نکرده و با رشد تولید و فروش مقداری، درآمد و سود بسیار دلچسبی را در صندوق‌های خود ذخیره کرده است.

در صورت‌های مالی ۳ ماهه منتهی به خرداد، «فغدیر» شاهد رشد جالب توجه ۲۲۰ درصدی سود خالص هستیم. البته از این نکته نیز نباید گذشت که حدود ۷۰۰ میلیارد تومان از سود خالص ۱۸۰۰ میلیارد تومانی محقق شده در دوره یاد شده مربوط به درآمد سود سهام شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر است که با شناسایی سود قابل توجه و تقسیم سود بالا، عایدی مناسبی نصیب سهامداران خود کرد. لازم به ذکر است که «فغدیر» ۱۰ درصد از سهام این شرکت را در اختیار دارد.

بر اساس گزارش عملکرد ماهانه منتشر شده از سوی این شرکت، مقدار تولید در ۵ ماهه منتهی به مرداد سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۴۱۷ هزار تن است؛ در حالی که در همین مدت از سال ۱۴۰۱ حدود ۳۵۹ هزار تن محصول از چرخ تولید خارج شده بود.

از طرفی، روند فروش شرکت به مراتب بهتر از گذشته بوده و در همین مدت، ۴۰۴ هزار تن آهن اسفنجی به فروش رساند که ۸۲ درصد رشد نسبت به ۵ ماهه سال قبل نشان می‌دهد.

شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان محصول تولیدی خود را به طور میانگین در ۵ ماهه اخیر به نرخ ۱۱.۸ میلیون تومان به فروش رساند؛ نرخ آهن اسفنجی در همین مدت از سال قبل ۸.۸ میلیون تومان بود.

در مجموع، افزایش قیمت آهن اسفنجی در کنار رشد قابل ملاحظه تولید و فروش، درآمد ۴ هزار و ۷۷۹ میلیارد تومانی را در حساب‌های «فغدیر» نشانده که ۶۷ درصد از درآمد کل سال قبل شرکت است.

با این اوصاف، سال ۱۴۰۲ «فغدیر» به مراتب متفاوت از سال‌های پیشین خواهد بود و ارقام تازه‌ای در صورت‌های مالی این شرکت خواهد نشست و باز هم خود را به عنوان یک سهم و شرکت با بنیاد قوی به بازار معرفی کرده و گزینه مطلوبی برای سرمایه‌گذارانی که نگاه بلندمدت به بازار سهام دارند، هست.

درباره ی arm@yen3gal

مطلب پیشنهادی

سرمایه نگر بورس در دولت رییسی

روند بورس در دولت رییسی

به گزارش سرمایه نگر، در دورهای اخیر انتخابات ریاست جمهوری یکی از مباحث و موضوعاتی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *